Kurser

Jeg underviser i grundfilt og nuno-filt teknikken. Nuno-filt er  den teknik, jeg selv bruger til fremstilling af mine tørklæder.

Ved nuno-filt teknikken arbejdes der med vådfiltning. Det vil sige, at der bruges varmt sæbevand, når merinould arbejdes ned i silke, silkechiffon eller blød bomuldsgaze. Det er muligt på denne måde at fremstille lette, tynde og stabile tekstiler, som er særdeles behagelige og velegnet til beklædning.

I løbet af den spændende arbejdsproces opnår du en fin fornemmelse for materialernes muligheder, og du vælger selv farvekomposition og mønster på dit tørklæde. På den måde bliver det en meget personlig arbejdsproces for dig.

Har du nogle af ovennævnte materialer, må du gerne tage dem med, så ser vi om de kan bruges til dit tørklæde. Du kan i et begrænset farveudvalg købe merinould, effektuld, blød bomuldsgaze og silkechiffon hos mig.

Ved grundfilt arbejdes der ligeledes med vådfiltning, men her er det kun ulden, som skal arbejdes sammen uden nogen form for tekstile materialer imellem.

Undervejs i processerne er det vigtigt, at du laver dine egne notater, så du kan få det bedste resultat, når du vil filte derhjemme. Så husk skrivemateriale !

Pris for undervisning

  • 300 kr. pr. deltager – det er inklusiv diverse redskaber og sæber der anvendes
  • varighed 3½ time
  • de materialer du køber hos mig afregnes særskilt

Dato

Ingen datoer i øjeblikket

Tilmelding

  • Kontakt mig senest 5 dage før kursusstart
  • oplys: navn – mail – tlf.nr. – kursusdag.
  • herefter sender jeg en mail til dig med yderligere information.

Jeg vil glæde mig til at hjælpe dig ind i filtens forunderlige verden 🙂

 

… der gøres klar til at filte

… det færdige resultat

 

…eksempler på filtede tørklæder

img_5182img_5235img_5485